Ηράκλειο: Πώς ευτελίζουν το δημόσιο σύστημα Υγείας και έχουν το ιδιωτικό για “πλούσιους ασθενείς” – Η εμπειρία Ηρακλειώτισσας

Την εμπειρία της από την προσπάθειά της να κάνει κάποιες εξετάσεις μέσω του δημοσίου συστήματος Υγείας, τον ευτελισμό του προς όφελος του ιδιωτικού το οποίο μπορούν να χρησιμοποιούν μόνο όσοι έχουν χρήμα, αλλά και τον αυταρχικό – δεσποτικό τρόπο ορισμένων ιατρών, περιγράφει με επιστολή της στο Candiadoc, Ηρακλειώτισσα.

Διαβάστε:

Πιστεύω ότι δεν πρέπει κανείς να νιώσει μόνος ποτέ απέναντι στην αδικία, τη ληστεία και την απανθρωπιά. Για το λόγο αυτό θέλω να περιγράψω σύντομα την κατάσταση που αντιμετώπισα όταν αποφάσισα εν όψει της νέας χρονιάς να ξεκινήσω ένα προληπτικό έλεγχο, καθώς η υγεία είναι προτεραιότητα.  Καμπάνιες ενημέρωσης, κτίρια που φωτίζονται ροζ, μωβ, πράσινα, γαλάζια κτλ…

1. Τα παραπεμπτικά του ΕΟΠΠΥ ήταν άχρηστα. Ή ραντεβού τον Ιούνιο ή πληρώνεις το σύνολο του ποσού. Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπήρχε διαθέσιμο ραντεβού ακόμα και επί πληρωμή ή σου έλεγαν δεν έχουμε σύμβαση με ΕΟΠΠΥ. Χρειάστηκε για κάθε εξέταση ξεχωριστά να τηλεφωνήσω κυριολεκτικά σε όλα τα διαγνωστικά κέντρα της πόλης του Ηρακλείου. Σε ιδιωτική κλινική άκουγα τον κόσμο να λέει ότι πάνε σε άλλες πόλεις για μια εξέταση! 

2. Επέλεξα γιατρό που συνεργάζεται με γνωστή ιδιωτική κλινική της πόλης και στο ιδιωτικό της γραφείο αντιμετώπισα συμπεριφορά τουλάχιστον ανάρμοστη. Κατά τη λήψη του ιστορικού ήταν σαν να μην είμαι σε γιατρό, αλλά σε ανακριτή. Αφού εκβίασε τις πληροφορίες που χρειαζόταν, με εξέτασε, πλήρωσα 80 ευρώ με απόδειξη 30, με ανησύχησε ότι είναι κάτι σοβαρό και επείγον και με παρέπεμψε σε συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο, όπου φυσικά δεν βρήκα ραντεβού εκτός αν πλήρωνα όλο το ποσό. Σε όλη τη διάρκεια του ραντεβού εκστόμιζε προσβολές εναντίον μου με τρόπο που μου προκάλεσε σοκ, αλλά έκανα υπομονή τουλάχιστον να λάβω μια διάγνωση. Αφού προσπάθησα πολύ για να έχω τα αποτελέσματα το συντομότερο δεν βρήκε λίγο χρόνο για να δει τις εξετάσεις μου, έκανε τα πάντα για να με ξεφορτωθεί και βρέθηκα χωρίς γιατρό, δηλαδή αναγκάστηκα να βρω άλλον. Το περιστατικό αυτό το κατήγγειλα ήδη στο διευθυντή της ιδιωτικής κλινικής όπου συνεργάζεται.

Η ιδιωτική υγεία μπορεί να είναι εμπόριο, μπορεί να είναι επιχειρήσεις, όμως υπάρχει κάποια ηθική και κάποια νομοθεσία, που είναι στη δημόσια και την ιδιωτική υγεία. Η υγεία και η ζωή είναι δικαίωμα, δεν πρέπει να παραιτούμαστε από το δικαίωμά μας, εξαιτίας ανθρώπων που δεν θα έπρεπε να είναι στη θέση που είναι, είτε πρόκειται για γιατρούς ή για πολιτικούς τοπικούς ή της κυβέρνησης. Αυτή η κατάσταση που ειλικρινά δεν μπορώ να την περιγράψω με μία λέξη, δεν αξίζει σε κανένα μας. 

Πολίτης του Ηρακλείου

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί